...

Sağlık Kültür ve Spor D.Bşk.

Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Kullanım Yönergesi

T.C.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

VALİ ŞİNASİ KUŞ KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ KONFERANS VE TOPLANTI SALONLARI KULLANIM YÖNERGESİ

BİRİNCİ BÖLÜM

 

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- Bu yönerge, Üniversite yerleşkelerinde yer alan konferans ve toplantı salonları ile kültür ve kongre merkezinin Üniversite birimleri, akademisyenler, idari personel, öğrenci kulüpleri/toplulukları, öğrenciler, özel ve tüzel kişiler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından sempozyum, kongre, konferans, seminer, panel, toplantı, yarışma programları, müzik dinletisi, şaline sanatları gösterileri, TV programları, sergi, fuar ve benzeri organizasyonlar amacıyla kullanılması ile ilgili usul ve esasları düzenlemektedir.

Kapsam

MADDE 2- Bu Yönerge, Üniversite yerleşkelerinde yer alan konferans ve toplantı salonları ile kültür ve kongre merkezinin, Üniversite birimleri, akademisyenler, idari personel, öğrenci kulüpleri/toplulukları, öğrenciler, özel ve tüzel kişiler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından sempozyum, kongre, konferans, seminer, panel, toplantı, yarışma programları, müzik dinletisi, şaline sanatları gösterileri, TV programları, sergi, fuar ve benzeri organizasyonların kullanılması ve yürütülmesi ile ilgili esasları kapsar.

Dayanak

MADDE 3- Bu Yönerge, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 47. maddesi ile Yükseköğretim Kurumlan, Mediko-Sosyal, Sağlık Kültür ve Spor işleri Dairesi Uygulama Yönetmeliğinin 5. ve 15. maddelerine dayandırılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- Bu Yönergede geçen;

a) Akademisyen: Üniversite ve benzeri yükseköğretim kuramlarında eğitim veren, araştırma yapan ve özgün araştırmalarıyla alanına katkıda bulunan kişilere verilen genel mesleki unvanı,

b) Başkanlık: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığını,

c) Etkinlik Komisyonu: Rektör yardımcısı başkanlığında 5 akademik ve 1 idari personelden oluşan, Rektör tarafından atanan komisyonu,

ç) Genel Sekreterlik: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Genel Sekreterliğini,

d) İdari Personel: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi idari personelini,

e) Kamu Kurum ve Kuruluşları: Kamu hizmetlerinin görülmesi amacıyla kurulmuş, tüzel kişiliği olan kurumlar, amme müesseselerini,

f) Öğrenci: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenim gören Öğrenciyi,

g) Öğrenci Faaliyetleri Komisyonu: Öğrenci platform, kulüp veya topluluk faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için Rektörlük tarafından görevlendirilecek, dört öğretim elemanı ve Öğrenci Konseyi Başkanından oluşan ve Rektör tarafından akademik bir üyenin komisyon başkanı olarak görevlendirdiği öğrenci faaliyetlerini programlayan ve yürüten komisyonunu,

ğ)Öğrenci Kulüpleri/Toplulukları: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin öğrenimleri boyunca bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif vb. alanlarda etkinliklerde bulunmaları sağlamak amacıyla kurdukları grubu,

h)  Özel Kişi: Hukuk kurallarına göre toplumda bir yeri ve görevi olan insanı,

ı) Rektör: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörünü,

i)   Senato: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senatosunu,

j) Sivil Toplum Kuruluşu: Toplumdaki çeşitli sorunları bağımsız olarak ele alıp kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma görevi yapan, öneriler sunan her türlü birliği,

k) Tüzel Kişi: Toplumda hukuk kurallarına göre kurulmuş vakıf, dernek, şirket vb. gibi kavramları,

I) Üniversite: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini,

m)  Üniversite Birimleri: Akademik ve İdari olarak Rektörlüğe bağlı birimleri,

n)Yönetim Kurulu: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yönetim Kurulunu, ifade eder.

             İKİNCİ BÖLÜM

   Genel Hükümler ve Başvuru Genel Hükümler

MADDE 5- (1) Adı geçen kullanıcılar arasında yer alan Üniversite birimleri, akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve öğrenci kulüpleri/toplulukları, ilgili salonlardaki etkinliklerini yasalarla tanımlı mesai saatleri içerisinde veya Başkanlığın uygun gördüğü saatler içerisinde gerçekleştirirler. Üniversite birimlerindeki akademisyenler, idari personel ve Öğrenci kulüpleri/toplulukları tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde, akademisyen, idari personel ve öğrencilerin bağlı bulundukları üniversite birimlerinden izin almaları gerekir.

MADDE 6- (1) Etkinlik için kendilerine tahsis edilen salonları kullananlar, üniversite birimleri tarafından belirlenen kurallara uymak zorundadırlar.

(2)   Gerçekleştirilecek etkinliklerde yapılacak her türlü faaliyetler yürürlükteki kanunlar ve yasalar çerçevesinde gerçekleştirilir. İlave güvenlik elemanı gerektiren konser ve benzeri etkinliklerde ilave güvenlik elemanlarını, etkinliği düzenleyen özel ve tüzel kişiler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanıl'. Bu güvenlik elemanları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi personeli ile koordineli çalışmak zorundadır.

Başvuru

MADDE 7- (1) Üniversite içi personel ve öğrenci kulüpleri/toplulukları başvurularında salonlar, Üniversite iç ağından en az 15 (onbeş) gün önceden başkanlıktan talep edilir. Talepler, başvuru sırasına göre dikkate alınır ve salon tahsisi müsaitlik durumuna göre başvuru sahibine resmî yazı ile bildirilir.

(2)Üniversite dışı, özel ve tüzel kişiler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları sempozyum, kongre, konferans, seminer, panel, toplantı, yarışma programları, müzik dinletisi, şaline sanatları gösterileri, TV programları, sergi, fuar vb. organizasyonlar için yapacakları yazılı başvuruda, Üniversite birimlerinden alınacak ‘talep formu’ doldurulur.

MADDE 8- (1) Öğrenci kulüpleri/toplulukları ile öğrencilerin etkinlik talepleri Öğrenci Faaliyetleri Komisyonunun uygun görüşü; üniversite birimleri, akademisyenler, idari personel, özel ve tüzel kişiler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları etkinlik talepleri ise Etkinlik Komisyonunun onayı ile gerçekleşir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Mali Hükümler

Ücretlendirmeler

MADDE 9- (1) Üniversitemiz birimleri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve öğrenci kulüpleri-toplulukları, yapacak oldukları kurumsal faaliyetlerde tahsisini istedikleri salonlar için kira bedeli ödemezler.

(2) Planlanan faaliyet kapsamında (sempozyum, konferans, panel, seminer, şaline sanatları, yarışma programları, TV programları, münazara programları vb. etkinliklerde, bilet satılması, kayıt ve katılım ücreti alınması veya uygun sponsor desteği bulunması gibi) gelir getirici uygulamaların yapılması hâlinde salonlar için ücret uygulanır.

(3) Milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerler doğrultusunda yapılacak etkinlikler için Rektör onayı alındıktan sonra ilgili salonlar ücretsiz tahsis edilebilir.

MADDE 10- (1) Salonların tahsisi, özel ve tüzel kişilerin, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşların salon kiraları ve varsa diğer giderleri ödemesi durumunda gerçekleştirilir.

(2) Salonların kiralama ücretleri, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından her yılın başında belirlenir ve Başkanlıkça internet ortamında duyurulur. Mesai saatleri dışında, Cumartesi ve Pazar günleri ile resmî tatil günlerinde yapılacak etkinliklerde belirlenen kiralama ücretlerinin %50 fazlası talep edilir.

(3) Kültür ve Kongre Merkezi, Konferans ve Toplantı Salonlarının kullanım saatleri, öğleden önce (09.00-12.00), öğleden sonra (13.30-17.30), akşam (19.00-22.00) olarak salonların tahsisi yapılır. Cumartesi ve Pazar günleri ile resmî tatil günlerinde yapılacak etkinliklerde de salonların kullanım saatleri aynıdır.

(4)  Salon kiralama ücretleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya banka hesabına, etkinlik tarihinden 5 (beş) gün öncesine kadar ödenir. Ödeme belgesinin bir kopyası Başkanlığın bünyesindeki yetkili birimine teslim edilerek kiralama sözleşmesi imzalanır.

(5) Üniversite Yönetim Kurulu tarafından her yılın başında belirlenen salon kiralama ücretlerine Üniversite akademik, idari personel ve öğrencilerinin düzenleyeceği (sempozyum, konferans, panel, seminer, sahne sanatları, yarışma programları, TV programları, münazara programları vb. etkinliklerde, bilet satılması, kayıt ve katılım ücreti alınması veya uygun sponsor desteği bulunması gibi) etkinliklerden gelir getirici uygulamaların yapılması hâlinde salonların kiralama ücretlerinde %15 indirim uygulanır.

(6) Üniversite Yönetim Kurulu tarafından her yılın başında belirlenen salon kiralama ücretlerine etkinlik düzenleyecek kamu kurum ve kuruluşları ile kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına %10 indirim uygulanır.

(7) Üniversite Yönetim Kurulu tarafından her yılın başında belirlenen salon kiralama ücretlerine etkinlik düzenleyecek sivil toplum kuruluşlarına %5 indirim uygulanır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Diğer Hükümler

 

MADDE 11- (1) Planlanan etkinliklerde kullanılacak teknik donanım hakkında bilgi, sözleşme öncesi alınmalıdır. Görsel-işitsel sistemler ve aydınlatma araç-gereçleri, Başkanlığın yetkili birimi tarafından sağlanır. Üniversite bünyesinde olmayan teknik malzemeler, etkinliği düzenleyen kurum ve/veya kişiler tarafından sağlanır.

MADDE 12- (1) Üniversite salonlarında düzenlenecek etkinlikler için afiş, program ve davetiye basımı, etkinliği düzenleyen Üniversite birimleri, özel ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına aittir. Etkinliklerin görsel tanıtım araçları Başkanlığın mühürleyerek onaylamasından sonra belirli süreler için uygun görülen yerlere asılabilir.

MADDE 13-(1) Planlanan faaliyete ilişkin tahsisi yapılan salon veya salonlara getirilecek olan her türlü malzeme, araç ve gerecin paketlenmesi, nakliyesi, taşınması, yerleştirilmesi ve sigortası etkinliği düzenleyen Üniversite birimleri, özel ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlar mm sorumluluğundadır.

MADDE 14- (1) Salonların kullanımı sırasında üniversite demirbaş malzemelerine ve salonların eklentileri dâhil, çevreye veya binalara zarar verilmesi durumunda sorumluluk etkinliği düzenleyen Üniversite birimleri, özel ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına aittir. Kullanıcılar oluşan zararları ödeme yükümlülüğünü kabul etmiş sayılırlar.

MADDE 15- (1) Yönergede yer alan ilkeler, Üniversite tarafından hazırlanan sözleşmenin taraflar arasında imzalanması ile kayıt altına alınır. Bu Yönergede belirtilen kuralların ihlâllerinde Üniversite sözleşmeyi tek taraflı olarak değiştirme ve feshetme hakkına sahiptir.

Yürütme ve Yürürlük

MADDE 16- (1) Bu Yönerge, Senato tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girer.  

MADDE 17- (1) Bu Yönerge hükümlerini Rektör yürütür